Planinsko društvo Ribnica na Pohorju

Ravnanje ob primeru nesreče

V primeru nesreče takoj pokličite 112

Na ozemlju  Avstrije  kliči 140 ali 112
Na ozemlju Italije kliči 118 ali 112

Če se v gorah zgodi nesreča, je treba hitro in pravilno ukrepati ter tako ponesrečencu zagotoviti kar najboljšo pomoč. Do prihoda reševalcev lahko preteče kar nekaj časa zaradi težko dostopnega terena ali slabega vremena, čas pa je v večini primerov zelo pomemben dejavnik. Največ lahko storimo takoj po nesreči, zato pomagajmo po svojih najboljših močeh. Če grozijo hude krvavitve, plazovi ali dihalna stiska, je nujno ukrepati takoj, saj krivulja preživetja v takih primerih s časom hitro pada, zato storimo vse, kar znamo in zmoremo.

Preberite več: Ravnanje ob primeru nesreče

Napotki za obiskovalce gorskega sveta

Vse več ljudi se odloča za izlete v gore. Zgoraj se tempo življenja umiri, ljudje so prijaznejši. Ob lepih razgledih si naberemo energije za vsakdan.  Prehitro pa se lahko zgodi, da se lep izlet spremeni v tragedijo. Zato vam ponujamo nekaj nasvetov in napotkov za varnejšo hojo v gore.
Priprava na turo
Izlet v gore (naj bo to poleti ali pozimi) se začne že preden napravimo prve korake. Ustrezna priprava na turo je izjemnega pomena za našo varnost. Preden se odpravimo na turo poskrbimo za ustrezno psihično in fizično kondicijo. Vsako turo ustrezno načrtujemo:

Preberite več: Napotki za obiskovalce gorskega sveta

Gibanje v gorah pozimi

Gore so v zimskem času še posebej lepe in vabljive. Predvsem pa zelo drugačne kot poleti. Gibanje v gorah v zimskih razmerah je specifično. Od obiskovalcev gora zahteva posebna znanja, opremo, fizično in psihično pripravljenost,… Preden se odpravimo na zimsko turo upoštevajmo naslednje napotke.

Preberite več: Gibanje v gorah pozimi

Utrinki

046.jpg

Publikacija ob 20-letnici

Stran so omogočili

razvoj finance

masaže